Aktivnosti u 2005. godini

Dvodnevni stručni seminar za trenere plivanja u ustanovama i udrugama

seminar2006 (1)

08. i 09.04.2005. Krapinske Toplice, hotel Aquae Vivae dvodnevni stručni seminar za trenere plivanja u ustanovama i udrugama Seminar je obuhvatio profesore TZK i voditelje sportskih aktivnosti (djelatnike i roditelje) u ustanovama i udrugama. Na seminaru je bilo prisutno 35 polaznika iz 25 ustanova ili udruga iz cijele Hrvatske.

U okviru stručnog dijela seminara dr Boris Volčanšek održao je predavanje: Metodika i tehnike plivanja. Na praktičnom dijelu uz dr. Volčanšeka i demonstrator iz Zagrebačkog plivačkog kluba. Održano je i predavanje o temeljnim principima i načelima specijalno olimpijskih natjecanja. Dogovoreno je da se u natjecanju iz plivanja uz već uvrštene discipline (25m slobodno, leðno i prsno, 50 m slobodno i prsno za M i Ž) uvrsti i 100m slobodno za M i Ž. Prvenstvo Hrvatske će se održati mogli bismo reći već tradicionalno početkom listopada.

Na seminaru je i provedena anketa među sudionicima u kojoj su predlagali za koje sportove da se organizira državno natjecanje. Rezultati ankete: plivanje 127 bodova, atletika 91 bod, kuglanje 83 boda, nogomet 49 bodova, stolni tenis 36, košarka 32, boćanje 27, pikado 15, a ostali sportovi koji se pojavljuju u anketi ispod 10 bodova. Budući da je kuglanje sport u koji se može uključiti velik dio osoba s mentalnom retardacijom, a i visoko je rangirano u anketi, na prijedlog organizatora seminara dogovoreno je i održavanje državnog prvenstva u kuglanju na 9 čunjeva, klasičan način za 06. i 07. lipnja 2005. godine i dogovorena je prilagodba pravila, koju šaljemo uz zaključak. Za ovo natjecanje Hrvatski športski savez invalida je dao svoje pokroviteljstvo.

29.04.2005 Zaprešić, malonogometni turnir Ban Jelačić

nogomet2006 (1)

29.04.2005 Zaprešić, malonogometni turnir Ban Jelačić Održan je u gradskoj dvorani kod stadiona, time smo se pridružili Special Olympics European Football Week koji se održava diljem Europe. Na turniru je nastupilo 10 ekipa.

21.-28.05.2005 Boravak u Baškim Oštarijama

Na granici između srednjeg i južnog Velebita uz staru Terezijanu smjestile su se Baške Oštarije, gdje je bio i naš bazni logor. Iskustveno učenje u prirodi, škola planinarenja gdje su naši članovi skupili prve štambilje sa Hrvatske planinarske obilaznice. Ukupno 12 članova uz dva voditelja boravili su osam dana u netaknutoj prirodi (prašuma bukve, Velebitska degenija). Ljubičko brdo, Kiza, Metla, Veliki Sadikovac pali su u našim pohodima, naravno obišli smo i Terezijanu, kuglali se, boćali, igrali nogomet. Smještaj nam je osigurao ravnatelj gospićkog Crvenog križa bivši hrvač Vlado Brkljačić, a hranu bivši i sadašnji hrvač Dane Šimić vlasnik hotela Ana iz Gospića.

06. i 07.06.2005 1. Prvenstvo Hrvatske u kuglanju na 9 čunjeva, klasičan način za osobe s teškoćama u razvoju

kuglanje2005 (1)

Nastupilo je 5 ženskih i 16 muških ekipa sa ukupno 81 natjecateljem. Apsolutna pobjednica bila je Kristina Debeljak sa 244 srušena čunja, SD Vjeverica iz Zagreba, a apsolutni pobjednik Siniša Zidar sa 296 srušenih čunjeva, klub Latica iz Koprivnice. Pokrovitelj natjecanja bio je Hrvatski športski savez invalida. Ispred naših sponzora medalje je podijelila gospođa Vesna Ribarić.

11. i 12.10.2005 3.Otvoreno prvenstvo Hrvatske u plivanju za osobe s teškoćama u razvoju

 plivanje2006 (3)

Na natjecanju je nastupilo 116 natjecateljica i natjecatelja u 6 disciplina (slobodno 25m, 50m, 100m, prsno 25m, 50m i leđno 25m). Naš član Danijel Tucman osvojio je zlatnu medalju na 25 metara slobodno. Uz Sportsko društvo specijalni sportovi Olimp suorganizator je bio i Centar za rehabilitaciju Stančić, a pokrovitelji Specijalna Olimpijada Hrvatske i Hrvatski športski savez invalida. U posjetu nam je stigla i gospođa Martha Jo Brajčić ispred europskog ureda Specijalne Olimpijade. Natjecanje je svojim prisustvom uveličala i gospođa Mirjana Sanader supruga predsjednika vlade gospodina Ive Sanadera.

Treninzi za Rim

Od 28.09. – 06.10.2005 godine traju Specijalne Olimpijske Europske Ljetne Igre Mladih u Rimu. Naša tri člana izborila su pravo sudjelovanja u plivačkom dijelu natjecanja. Ozbiljno smo se primili posla i marljivo treniramo da bi što uspješnije predstavljali našu zemlju.

 

O našim volonterima

Na 3. Otvorenom prvenstvu Hrvatske u plivanju za osobe s posebnim potrebama pomagali su nam članovi Hrvačkog kluba Hrvatski dragovoljac na čelu s njihovim trenerom prof. Darkom Rogalom.

 

30.11.2005. Proslava 20 godina SD Vjeverica

Udruga za pomoć MRO grada Zagreba slavila je 20 godina postojanja Sporskog društva Vjeverica. Tom prigodom uručene su plakete i zahvalnice Olimpu i našem predsjedniku Franji Horvatu.

 

25.10.2005. Podjela zahvalnica

Društvo Olimp i Centar Stančić surađuju u mnogim akcijama pa su tako i zajedno podijelili zahvalnice onima koji su pomagali u brojim akcijama. Kako kod realizacije natjecanja tako su i u ovoj akciji zajedno sudjelovali ravnatelj Centra Stančić, mr.sc, Ivan Vrgoč i predsjednik Olimpa prof. Franjo Horvat. U ime Olimpa i Stančića zahvalnice je uručio ravnatelj Centra Stančić mr.sc. Ivan Vrgoč Kuglanje srijedom Srijedom nas uglavnom možete zateći na kuglani u Zprešiću. Neumorno se pripremamo za natjecanja i brusimo formu.

 

Planinarenje subotom

One subote koje ne odemo na plivanje posjećujemo obližnje planinarske destinacije, između ostalih posjetili smo i Kamene svate i Okić.

 

Kupanje subotom

Subote koristimo za razne izlete, većinu su odlasci na kupanje i plivanje na bazenu Mladost.