Aktivnosti u 2006. godini

Special Olympics European Youth Games, Roma 2006

rim2006 (1)

U Rimu su održane Specijalne Europske igre mladih od 28.09. – 06.10.2006. Specijalnu olimpijadu Hrvatske predstavljala su dva natjecatelja od troje prijavljenih, članovi Olimpa. Nastupili su Dado Vivoda 50 metara slobodno i Danijel Tucman 50 metara slobodno, a zbog povrede odustala je Ana Hubej 50 metara slobodno i 50 metara prsno, te uopće nije putovala u Rim.

Dado Vivoda osvojio je 4. mjesto, a Danijel Tucman 7. mjesto. Dečki su plivali odlično, Dado je otplivao svoje najbolje vrijeme, a Danijel čak popravio osobni rekord. Dečkima je to prvo međunarodno iskustvo i plodove toga iskustva ubrali su već na državnom gdje su osvojili prva mjesta. Osim natjecateljskog dijela uspjeli smo uhvatiti vremena, te posjetili Vatikan, koloseum i ostale znamenitosti Rima.

Prvenstvo Hrvatske u plivanju 2006

plivanje2006 (1)

Prvenstvo Hrvatske u plivanju održano je 14.i 15.10.2006. godine na bazenu Utrine, Balotin prilaz bb, Zagreb. Prijavilo se 150 natjecatelja iz 33 ekipe iz cijele Hrvatske uz goste iz češke ustanove Nove Zamky iz Litovela. Prigodnim govorom obratili su se: ravnatelj Centra Stančić, Ivan Vrgoč, predstavnica udruge roditelja Centra Stančić gospođa Mira Pavičić.

Natjecanje je otvorio Sveto Milovanović, tajnik Specijane Olimpijade Hrvatske, a zakletvu u ime svih trenera i natjecatelja polagali su Marko Zdešić natjecatelj Olimpa i Ivan Kos sportski direktor SOH. Izvrstan kulturno – umjetnički program izveli su članovi tamburaškog orkestra KUD-a Željezničar iz Zagreba. Natjecanje je održano pod pokroviteljstvom Hrvatsko športsko saveza invalida, Specijalne Olimpijade Hrvatske, Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi i Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.

Za Olimp su nastupili:

Marko Zdešić, 50 m slobodno 4. mjesto

Danijel Tucman 50 m slobodno 1. mjesto

Dado Vivoda 25 m slobodno 1. mjesto

Martina Vrbanec 25m prsno 4. mjesto

Na natjecanju su volontirali učenici IV gimnazije iz Zagreba i učenice Srednje škole ban Jelačić iz Zaprešića. Naravno svoj doprinos dali su i djelatnici bazena Mladost na čelu s ravnateljem Borom Stipićem i djelatnici Centra Stančić. Natjecanje je prošlo u fer i sportskom nadmetanju, te na zadovoljstvo natjecatelja koji su primili osim medalja za poredak i medalje za učestvovanje, diplome i majice s logom natjecanja.

Prvenstvo Hrvatske u kulganju 2006

kuglanje2006 (1)

Na kuglani u Sesvetama 06. i 07.06.2006. održano je Prvenstvo Hrvatske u kuglanju na 9 čunjeva, klasičan način za osobe s teškoćama u razvoju za 2006. godinu. Natjecanje su organizirali Sportsko društvo specijalni sportovi Olimp i Centar za rehabilitaciju Stančić, a pokrovitelji natjecanja bili su Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi, Ministarstvo znanosti prosvjete i športa, Specijalna Olimpijada Hrvatske i Hrvatski športski savez invalida.

Nastupila su ukupno 104 natjecatelja, 68 u muškoj i 36 u ženskoj konkurenciji u 26 ekipa iz 21 centra ili udruge. Medalje i pehare podijelili su Gospodin Dragutin Keserica, pomoćnik ministra, savjetnica ministra gospođa Edita Ružić, načelnica gospođa Butković, ravnatelj Srednje škole Sesvete gospodin Slavko Ivanković i ravnatelj Centra za rehabilitaciju Stančić gospodin Ivan Vrgoč uz opće oduševljenje natjecatelja.

04.05.2006. Malonogometni turnir ban Jelačić

Zaprešić, gradska dvorana Ovaj turnir smo organizirali u okviru Special Olympics European Football Week. U istom se tjednu održavaju turniri u cijeloj Europi za osobe s posebnim potrebama i na taj način se promovira i potiče briga o njima.

Sudjelovale su ekipe: Ozalj, Zagreb, Olimp-Stančić, Dubrava, Velika Gorica, Prekrižje, Lug, Zajezda i Zagorska, ukupno 9 ekipa podijeljenih u tri jakosne skupine. U ekipi Olimp-Stančić nastupili su: Stjepan Bolfek, Krešo Žalig, Bruno Domjan, Davor Batel, Valter Brasielo, Jura Briševac, Marko Zdešić, Dado Vivoda, Marko Vrbanec i Martina Vrbanec.

Dogradonačelnik grada Zaprešića gospodin Željko Turk otvorio je natjecanje i izveo početni udarac. Naša ekipa osvojila je odlično drugo mjesto, a dan smo uz obilje soka, krafni i sendviča našeg sponzora Mateka i American Donuta proveli u ugodnom druženja osim sa našim sportskim rivalima i sa učenicima OŠ Ljudevita Gaja.

29. – 31.03.2006. Stručno usavršavanje u Krapinskim toplicama

seminar2006 (2)

29. – 31.03.2006. održano je II. stručno usavršavanje u Krapinskim Toplicama gdje je bilo prisutno 26 sudionika iz 21 centra ili udruge iz cijele Hrvatske, teme su bile iz kuglanja i plivanja, između ostalog raspravljalo se o pravilima kuglanja za osobe s posebnim potrebama, te su doneseni i određeni zaključci.

23.02.2006. Nastup na PH u skijanju

Uz pažljivo planirane pripreme, te upornost i rad naš član Dado Vivoda okitio se srebrnom medaljom na 2. Prvenstvu Hrvatske u skijanju na Sljemenu.

29.01. – 03.02.2006. Skijanje Platak

Logički nastavak Škole skijanja na Sljemenu bio je Ski kamp Platak 2006., gdje smo odradili pripreme za PH u skijanju. Zajedničke pripreme nekoliko ekipa: Olimp, Stančić, Prekrižje i Vrlika.