Aktivnosti u 2009. godini

Kuglanje 2009.

kuglanje (1)

Na kuglani u športskoj dvorani Sutinska vrela, Podsused u Zagrebu 06. i 07. travnja 2009. održano je Prvenstvo Hrvatske u kuglanju na 9 čunjeva, klasičan način za osobe s intelektualnim teškoćama za 2009. godinu.

Nastupila su 144 natjecatelja, od toga 98 u muškoj i 46 u ženskoj konkurenciji, a došli su iz 26 ustanova ili udruga iz cijele Hrvatske. Natjecanje su organizirali Centar za rehabilitaciju Stančić i Športsko društvo Specijalni športovi “Luč” iz Zaprešića. Fer i športsko nadmetanje odvijalo se uz pokrovitelje, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi, Specijalnu olimpijadu Hrvatske i Hrvatski paraolimpijski odbor.

Odličja su natjecateljima uručili: ispred HPO gospođa Mirela Šikoronja Ivančin, ispred SOH športski direktor gospodin Ivan Kos, a kao predstavnik donatora proslavljeni boksački reprezentativac gospodin Damir Škaro, koji je u prigodnom obraćanju našim športašima zaželio što više osvojenih medalja, ali i podsjetio da to znači i puno truda i utrošene energije, pozitivno utrošene energije. Zahvalu i ovim putem šaljemo gospodinu Damiru Škari i Autoklubu Siget, gospodinu Željku Majcenu i Zaprešić d.o.o. za obavljanje komunalne djelatnosti, gospodinu Ivanu Kustu i Komunalcu Vrbovec, gospodinu Anti Vrančiću i Fondu za financiranje razgradnje NEK i gospodinu Alanu Labusu i Srednjoj školi ban Josip Jelačić iz Zaprešića, a posebno učenicama 3d razreda na čelu s perspektivnim mladim kuglačem Ivanom Potočki koji su besprijekorno odradili zadaće suca zapisničara.

 

Rezultati naših članova:

Matija Frkin 6. mjesto

Roko Vrančić 3. mjesto

Franco Gavrić 2. mjesto

Hrvoje Osmanović 1. mjesto

Goran Omerović 1. mjesto

Aquaterapija

aquaterapija

U okviru aquaterapije provodimo obuku neplivača i trening plivača. Naša druženja i treninge održavamo na bazenima Športskog parka Mladost, Jarunska 5 i Utrine bb Zagreb i na bazenima Termi Tuhelj u Tuheljskim Toplicama.

Stolni tenis 2009

Naši članovi Matija Frkin i Goran Omerović nastupili su 26. i 27. ožujka 2009. na Prvenstvu Hrvatske u stolnom tenisu u Dugoj Resi i osvojili broncu u muškim parovima, a Goran je osvojio broncu u pojedinačnom poretku.

Seminar 2009.

savjetovanje (2)

Krapinske Toplice, 18. – 20. ožujka održano stručno usavršavanje, sudjelovala 22 sudionika. Teme: Klizanje, Pravila Specijalne olimpijade – razvrstavanje u skupine, Organizacija završnog natjecanja za djecu s intelektualnim teškoćama u ingerenciji HŠŠS-a, Programi obrazovanja Hrvatske olimpijske akademije i Rehabilitacija putem pokreta u nastavi tjelesne i zdravstvene kulture.

Škola skijanja 2009.

Platak1

Školu skijanja provodili smo na Platku i Sljemenu, a posjetili smo i Mukinje (siječanj 2009.).