Aktivnosti u 2011. godini

Prvenstvo Hrvatske u trčanju na krpljama

Dana 24. veljače 2011. godine na Platku ispred Velikog planinarskog doma Platak u dolini Pribeniš održano je prvo državno natjecanje u trčanju na krpljama za osobe s intelektualnim teškoćama. Iako je jak vjetar rušio idilu, hrabri trkači nisu odustajali. Natjecanje je bilo natjecateljsko pokaznog karaktera i osim natjecatelja sa svojim trenerima došli su i oni treneri i natjecatelji koji se još nisu susreli s tim športom, te je to bilo i svojevrsno savjetovanje.

Natjecanje je organiziralo Športsko društvo Specijalni športovi Luč po pravilima Specijalne olimpijade. Natjecalo se u muškoj i ženskoj konkurenciji uz obavezne kvalifikacijske i finalne utrke. Na natjecanju je sudjelovalo 6 žena i 14 muškaraca, ali se nadamo da smo ovim događajem potaknuli i druge na bavljenje tim športom dostupnim širokom krugu naših športaša. Uz tradicionalni grah tu su bili i sendviči i krafne, te nije bilo teško zagrijati ne samo tijela nego i duše naših športaša pogotovo kada je došlo na red podjela medalja.

Stručno multidisciplinarno savjetovanje

savjetovanje

U Koprivnici, 16. – 18. ožujka 2011. održano je Stručno multidisciplinarno savjetovanja za kineziološki rad s osobama s intelektualnim teškoćama. Prisustvovalo je 30 sudionika iz 24 centra ili udruge iz cijele Hrvatske.

Europski tjedan nogometa 2011.

nog1

Dana 19. svibnja 2011. godine na turnirima u Zagrebu i Zaprešiću obilježen je europski tjedan nogometa kada se u istom tjednu u čitavoj Europi održavaju malonogometni turniri da bi se skrenula pozornost i potaklo na brigu o osobama s intelektualnim teškoćama.

13. Specijalne olimpijske svjetske ljetne igre Atena 2011.

Nastup naših članova u sklopu nacionalne vrste Specijalne olimpijade Hrvatske, gdje su naši članovi nastupili u bowlingu i ostvarili zapažene rezultate. Dvije brončane medalje: pojedinačno muški – Roko Vrančić i parovi muški: Matija Frkin i Roko Vrančić.

Prvenstvo Hrvatske u rolanju za osobe s IT

rolanje1

1. Prvenstvo Hrvatske u rolanju održano je 04. listopada 2011. u Zaprešiću na igralištu Srednje škole ban Josip Jelačić. Uz pomoć Mateka Zirduma i American Donuta nakon zahtjevnog natjecanja svi natjecatelji i treneri uspješno su popravljali masu ukusnim sendvičima i krafnama.

Svi natjecatelji pokazali su zavidno umijeće, a nastupile su ekipe:

Doma za djecu i mladež Tuškanac

Dnevnog centra za rehabilitaciju Egida

Centra za rehabilitaciju Stančić i

domačina Športskog društva Specijalni športovi Luč

naravno uz pomoč volontera učenika Srednje škole ban Josip Jelačić.

Natjecanje je otvorio predsjednik Specijalne olimpijade Hrvatske gospodin Zdenko Mlakar.

Prvenstvo Hrvatske u plivanju

pliv1

Dana 18. i 19. listopada održano je 10. Prvenstvo Hrvatske u plivanju za osobe s intelektualnim teškoćama. Natjecanje se održalo na bazenu Termi Tuhelj u Tuheljskim Toplicama. Sudjelovale su 122 natjecateljice i natjecatelja iz 27 ekipa iz cijele Hrvatske.

Natjecalo se u disciplinama: 25, 50 i 100 metara slobodno 25 i 50 metara prsno 25 i 50 metara leđno za žene i muškarce.

Natjecanje su organizirali Športsko društvo Specijalni športovi Luč i Centar za rehabilitaciju Stančić po pravilima Specijalne olimpijade i pod pokroviteljstvom Specijalne olimpijade Hrvatske.

Ovo jubilarno natjecanje otvorio je gospodin prof.dr.sc. Igor Jukić dekan Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, dok su medalje svečano uručili gospodin Damir Tomljenović dožupan Zagrebačke županije, Dubravko Šimenc, Mario Ančić i Zdenko Mlakar predsjednik SOH. Lijepo druženje uz fer i športsko nadmetanje s pozdravom vidimo se dogodine u isto vrijeme i na istom mjestu.

1. združeni malonogometni turnir

nog2

Turnir je organiziralo Športsko društvo Specijalni športovi Luč pod pokroviteljstvom Specijalne olimpijade Hrvatske i Special olympics Europe/Eurasia koja je jako zainteresirana za združeni oblik natjecanja.

Sudjelovalo je devet ekipa (šest igrača + golman) a u svakoj ekipi su igrali po dva partnera iz Srednje škole ban Josip Jelačić iz Zaprešića kojima se ovim putem zahvaljujemo na ponovnoj suradnji.

Nakon održanog turnira natjecatelji su se okrijepili pizzama i sokovima nakon čega je krenulo svečano proglašenje pobjednika te podjela zasluženih pehara ekipama. Pehare je podijelio Zdenko Mlakar predsjednik Specijalne olimpijade Hrvatske te održao završnu riječ i zatvorio turnir.

Prvenstvo Hrvatske u stolnom tenisu

stolni1

Prvenstvo Hrvatske u stolnom tenisu za osobe s intelektualnim teškoćama na kojem su nastupili i naši članovi održano je u četvrtak, 01.12.2011. godine u Sportskoj dvorani Srednje škole u Koprivnici uz sudjelovanje 47 natjecatelja iz 16 klubova.