Aktivnosti u 2016. godini

Športsko društvo Specijalni športovi “Luč” u proteklom razdoblju odradilo je sve planirane programske aktivnosti.

U Sloveniji 02.02.2016. u Ljubljana na kvalifikacijama za Prvenstvo Europe u floorball-u u poluvremenu utakmice Slovenija – Norveška igrala se prezentacijska utakmica između ekipa Specijalne olimpijade Slovenije i SO Hrvatske. Za ekipu Specijalne olimpijade Hrvatske nastupila su 2 naša športaša.

Organizirali smo i održali Prvenstvo Hrvatske u trčanju na krpljama 18. i 19. veljače 2016. godine u Delnicama i Mrkoplju, nastupilo je 14 ekipa i ukupno 56 natjecatelja. Nastupila su 4 naša natjecatelja.

 

 

 

 

 

Sudjelovali smo na Prvenstvu Hrvatske u skijaškom trčanju održanom 18. i 19. veljače 2016. godine u Delnicama. Nastupilo je 17 športaša od toga 2 naša.

Organizirali smo i održali Stručno multidisciplinarno savjetovanje za kineziološki rad s osobama s intelektualnim teškoćama od 09. do 11. ožujka 2016. godine u Tuheljskim Toplicama. Savjetovanju je prisustvovalo 20 trenera (kineziologa, defektologa, fizioterapeuta, psihologa), predavanja su održali Slađana Tatić, Višnja Popović, Vlado Strbad i Franjo Horvat (dva predavača iz Luči). Teme vezane uz strategiju i razvoj športa osoba s intelektualnim teškoćama.

Organizirali smo i održali Prvenstvo Hrvatske u kuglanju 05. i 06. travnja u Zagrebu, na kuglani Pongračevo. Nastupilo je 142 natjecatelja (91M+51Ž). Nastupilo je 5 članova Luči.

 

 

 

 

 

Sudjelovali smo na Pulskom atletskom mitingu u združenoj atletici u Puli 11. i 12. travnja 2016. godine, od 58 natjecatelja nastupila su i dva naša.

Savjetovanje Međunarodne specijalne olimpijade za program Mladi sportaši, održano je u Sarajevu 27. – 30.04.2106. godine. Prisustvovala su dva predstavnika Specijalne olimpijade Hrvatske, od toga jedan iz Luči.

 

 

 

 

 

Naši predstavnici i predavači sudjelovali su na Obiteljskom zdravstvenom forumu Specijalne olimpijade Hrvatske održanom 09. i 10.05.2016. godine u Delnicama.

Sudjelovali smo na Prvenstvu Hrvatske u biciklizmu održanom 11. i 12.05.2016. godine u Vrlici. Nastupilo je 30 natjecatelja, od toga dva naša.

Sudjelovali smo na Festivalu jednakih mogućnosti 17.05.2016. gdje je održan floorball turnir ekipa Specijalne olimpijade Hrvatske. To je bila prezentacija športa osoba s intelektualnim teškoćama, a turnir je odigran na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu, a jedna od ekipa bila je ekipa Luči.

Organizirali smo i održali Memorijalni floorball turnir 21.05.2016. godine u Dugom Selu. Nastupilo je 9 ekipa, također se odigrala i revijalna utakmica između ekipe rođaka Steva Rukavine (našeg promotora i donatora) i predstavnika SOH.

Organizirali smo i održali Prvenstvo Hrvatske u nogometu 24.05.2016. godine u Zaprešiću i Zagrebu. Nastupilo je 18 ekipa. U Zagrebu se igrao združeni nogomet, a također je odigrana utakmica između polaznika Policijske akademije i predstavnika SOH koja je bila vrlo neizvjesna i pobjednik se odlučivao izvođenjem sedmeraca.

Sudjelovali smo na Nogometnom turniru Velika Gorica održanom 31.05.2016. godine u Velikoj Gorici. Nastupilo je 9 ekipa, od toga jedna naša.

Naši treneri sudjelovali su u organizaciji i odradi Ljetnih igara Specijalne olimpijade Hrvatske koje su održane od 30.09. do 02.10.2016. godine u Zagrebu na Kineziološkom fakultetu. Sudjelovalo je 115 športaša, 20 roditelja, 19 partnera, te 90 volontera s policijske akademije i 2. gimnazije. Naši treneri odradili su atletiku, obiteljski program, program mladi športaši, te zdravstvene programe:

 

 

promocija zdravlja i zabavno vježbanje. Osim tih športova i programa još se natjecalo u združenoj odbojci, pikadu, združenom pikadu, te floorball-u. Naša ekipa nastupila je u floorball-u.

Sudjelovali smo na Prvenstvu Hrvatske u floorball-u koje je održano u Zagrebu na Velesajmu 12.10.2016. godine, a nastupilo je 10 ekipa, od toga jedna naša.

Organizirali smo i održali Prvenstvo Hrvatske u plivanju 25. i 26.10.2016. godine u Tuheljskim Toplicama. Nastupilo je 126 natjecatelja u disciplinama: 25 i 50 metara slobodno i prsno i 25 metara leđno, u muškoj i ženskoj konkurenciji. Također su održani i zdravstveni programi: promocija zdravlja i zabavno vježbanje, a sve to uz potporu 65 volontera policijske akademije, 2. gimnazije i OŠ Lijepa naša Tuhelj. Nastupilo je 5 naših športaša, a medalje je uručio dožupan Zagrebačke županije gospodin Damir Tomljenović. Ovo je jedno od najbolje organiziranih i najposjećenijih natjecanja za osobe s intelektualnim teškoćama upravo zahvaljujući Vašoj redovitoj pomoći.

Organizirali smo i održali Združeni malonogometni turnir Ban Josip Jelačić 22.11.2016. godine u Zaprešiću. Nastupilo je 11 ekipa i učenici Srednje škole Ban Josip Jelačić kao partneri. Naravno i ekipa Luči.

Osim ovih većih akcija, bilo je i manjih jednodnevnih planinarskih izleta i izleta na more, te drugih akcija kao što su odlasci na skijanje, bazen, na kuglanje, boćanje, a sve s ciljem provođenja kineziterapije i pripreme naših športaša za natjecanja i poboljšanje kvalitete života osoba s intelektualnim teškoćama.